Ideaal voor alpaca's: GR-Opstart-Muesli

Maandag 07 maart 2022
Voor veel mensen is de alpaca een bijzonder en onbekend dier, maar de alpaca begint ook een steeds populairder hobbydier te worden.  Ze behoren tot de familie kameelachtigen (verwant aan bijv. lama’s) en komen van oorsprong uit Zuid-Amerika. Ze hebben een schofthoogte van ca. 90 cm en een mooie zachte vacht en worden gemiddeld zo’n 25 jaar oud.
 
Alpaca’s worden steeds populairder vanwege hun waardevolle vacht. Alpacawol is zacht maar toch sterk, hypoallergeen en er bestaan veel verschillende natuurkleuren. Steeds meer schapenhouders overwegen om de overstap te maken naar het houden van alpaca’s.
 
Welke voeding hebben alpaca’s nodig?
Alpaca’s zijn herkauwers - net zoals geiten, lama’s, gazellen en herten - en hebben dus behoefte aan veel vezelrijke voeding zoals gras en hooi.
Daarnaast is de HAVENS G-R Muesli zeer geschikt voor alpaca’s. Dit is een structuurrijke voeding die de penswerking van herkauwers stimuleert en door de hoge vitaminering zorgt voor een hoge natuurlijke weerstand.
In principe kunnen alpaca's vrij schraal gevoerd worden, maar hebben drachtige en lacterende merries daarentegen veel  energie nodig om in goede conditie te blijven.

Kan G-R Muesli gedurende het gehele jaar gevoerd worden?
Ja, G-R Muesli is niet alleen geschikt in het voorjaar en zomer, maar kan in elk jaargetijde gevoerd worden. Het past in het voorjaar en zomer prima bij moederdieren en hun jongen en zorgt door het hoge vezelgehalte voor een goede pensontwikkeling en een optimale overschakeling van melk op krachtvoer.
Door de hoge vitaminering is de muesli echter ook prima voor in de herfst en winter wanneer de dieren extra vitamines en andere voedingsstoffen kunnen gebruiken voor een sterke natuurlijke weerstand.

Kenmerken van G R-muesli:
  • Met veel luzernevezels, ontsloten granen en pens-stabilisatoren ter stimulering van de spijsvertering.
  • Bevat extra vitamines voor meer weerstand
  • Geschikt voor alpaca’s, geiten, herten, gazellen en andere (kleine) herkauwers